LALE DEVRİ


Lale Devri

CUMARTESİ 21:15 (TSİ)

İki aile arasındaki çatışma etrafında şekillenen dizimizde, Anadolulu, geleneksel, Kayseri'den İstanbul'a yeni gelmiş işleri çok iyi gitmekte olan (Lale Devri'ni yaşayan) bir aile ile köklü, soylu fakat işleri kötü gitmekte olan, iflasın eşiğindeki İstanbul'lu (Lale Devri sona ermekte olan) bir ailenin aşkla ve işle kesişen yollarını anlatan ihtiras dolu bir hikaye...

Tarih:Cumartesi
Saat:21:15 (TSİ)
Yayın:Fox Tv (((( Canlı İzle ))))
Kanal:Fox Tv Yayın Akışı
Tür:Yerli Dizi
Yapım:Avşar Film
Yapımcı:Şükrü Avşar
Yönetmen:Murat Düzgünoğlu
Senaryo:Sema Ergenekon, Eylem Canpolat
Müzik:İskender Paylaş
Oyuncular:

Tolgahan Sayışman, Emina Sandal, Hatice Aslan, Serenay Sarıkaya, Gül Onat, Kenan Bal

Hakkında:

"Lale Devri" bir dönem dizisi değil. Bu isim bir metafor ve ana kahramanımızın ismine bir gönderme.

İki aile arasındaki çatışma etrafında şekillenen dizimizde, Anadolulu, geleneksel, Kayseri'den İstanbul'a yeni gelmiş işleri çok iyi gitmekte olan (Lale Devri'ni yaşayan) bir aile ile köklü, soylu fakat işleri kötü gitmekte olan, iflasın eşiğindeki İstanbul'lu (Lale Devri sona ermekte olan) bir ailenin aşkla ve işle kesişen yollarını anlatan ihtiras dolu bir hikaye.

Taşkıran Ailesi: İstanbul'lu, soylu, köklü, sosyetik, kültürlü... Baba Kemal Taşkıran'ın ölmesi ile işleri iyice kötü gitmeye başlamış ve iflasın eşiğindeler. Anne hayatta kalma ve yaşam standarından ödün vermemek için "her ne şekilde olursa olsun" savaşıyor.

Ilgaz Ailesi: Kayserili, geleneklerine bağlıi biraz tutucu, ikinci nesil daha vizyoner ama hala birinci nesil ile mücadele halinde. Dönem onların dönemi ve işlerinde üstün başarılar elde ediyorlar. Anne kontrolcü, hırslı, gelenekçi ve tutucu, ailesini "bildiği gibi" tutmak için herşeyi yapıyor.

Bu iki aile çocukların aşkı nedeni ile tanışmak ve görüşmek durumunda kalır, uyum problemleri yaşanır, iş hayatında da kesişmeler olup tempoyu yükseltir. Aileler çocukların aşkını onaylamamaktadır olaylar buradan başlar.