BİR ERKEK BİR KADIN


Bir Erkek Bir Kadın - Dizi

Aşk Böceklerimiz Zeynep ve Ozan, 5 yılı aşkın bir süredir devam eden ilişkilerini sonunda nikah masasına taşımaya karar verirler. Tabi ki evlilik kararı, sadece onları değil, ailenin diğer fertlerini de onların hayatının bir parçası haline getirir. Zeynep’in uzun yıllardır hayalini kurduğu günler en sonunda gerçek olmaktadır. Ancak evlilik hazırlıkları hayal ettiğinden daha karmaşık ve zorlu olacaktır. Bir yandan Zeynep’in annesi, diğer yandan Ozan’ın halası çiftimize zor anlar yaşatır. Tüm bu yaşananlar Zeynep’i zorlasa da, esasında Ozan evlilik stresinden en çok etkilenen kişi olur. Ozan’ın yaşadığı stres, Zeynep’in ona evlenene kadar özgürlüğünü tanıması ile birazda olsa hafifler. Ozetle çiftimizi nikah öncesi ve sonrası sıra dışı ve bir o kadar da komik ve eğlenceli bir süreç beklemektedir.

Tarih:Pazar
Saat:23:30
Yayın:Star Tv
Face:Star Tv Fan Sayfası
Kanal:Star Tv Yayın Akışı
Tür:Yerli Dizi, Eğlence
Yapım:Bando Yapım (Mehmet Karaca, Hakan Akksu)
Yönetmen:Müge Turalı, Hakan Yakıcı
Senaryo:Murat Dişli, Ali Alper Erze, Meriç Acemi, Zeki Enes Akkan, 
Oyuncular:Demet Evgar (Zeynep), Emre Karayel (Ozan)
Hakkında:

Konu:
Zeynep ve Ozan 4 yıldır birlikte yaşamaktadır. Zeynep sürekli evlilik hayalleri kuran, romantizm düşkünü bir kadındır.
Ozan ise sürekli cinselliği düşleyen ve romantizmden nefret eden bu yüzden de evlenmeyip birlikte yaşamayı sürdürmeyi düşünen bir erkektir.
Bu iki kişinin başından geçen olaylar, yaşadıkları maceralar konu bütünlüğünün sağlandığı skeçler olarak aktarılmaktadır.
Kadınlarla erkekler arasındaki ilişkilerin komik ve samimi bir üslupla anlatıldığı programda hayattan gündelik olaylar işlenmektedir.
Zeynep ve Ozan çiftini merkez alarak insanların gündelik hayatı işlenen yapımda olaylar ev içinde, arabada, alışverişte, kayınvalidenin evinde, tatilde, spor merkezinde ve akla gelebilecek her yerde geçmekte; dünyadaki her çiftin yaşayabileceği komik durumları özgün, çok cesur ve doğal bir tarzla işlenmektedir.
Karakterlerin birbirinden zıt duygusal dünyaları ve aralarındaki ufak tefek çekişmeler programın mizahi yönünü ortaya çıkarmaktadır.

Orijin:
Bir Erkek Bir Kadın'ın orijinali olan Un gars, une fille 1997 yılında Kanada'da Fransızca olarak yayınlanmaya başlamıştır.
Farklı konseptiyle büyük bir başarı sağlayan program daha sonra yirminin üzerinde ülkeye uyarlanarak uluslararası alanda boy göstermiştir.
Programın uyarlandığı ülkeler arasında kendi ülkesi Kanada da bulunmaktadır. Dizinin orijinali Fransızca olduğundan dolayı daha sonraları Kanada'nın geri kalanı için İngilizce olarak uyarlanmıştır.
Orijinal yayının Fransızca olmasının sebebi ise dizinin çekildiği bölge olan Québec eyaletinin resmî dilinin ve halk arasında konuşulan dilin Fransızca olmasıdır.
Her yayınlandığı ülkede bir fenomen haline gelen program Fransa'da üstün bir başarı yakalamıştır.
Programın Fransız versiyonu diğer uyarlanan tüm ülkeler arasında en başarılısı ve en çok takip edileni olmuştur.
Türkiye'de ise Bir Erkek Bir Kadın yakaladığı başarı ile tüm uyarlamalar arasında en başarılı olan ikinci uyarlama konumundadır.

Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Bir_Erkek_Bir_Kad%C4%B1n